Zv de Plas

Wedstrijd-, Trim-, Conditiezwemmen, Triathlon en Waterpolo

  
  
Get Adobe Flash player

Sponsors

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Login

OpeningDe zwem4daagse 2016 is maandagavond om 18:00 officieel geopend. Fakkeldrager Sven heeft de fakkel overgedragen aan de 7 jarige Jorja Verschoor. Begeleid op de klanken van het Olympische hymne gingen beide atleten rond het bad. Hierna beklom Jorja het podium om het Olympisch vuur te ontsteken.
Na een daverend applaus van de overige atleten was het tijd om te gaan sporten. Met veel enthousiasme sprongen de trappelende atleten te water om hun baantje te gaan trekken.

Na het zwem-onderdeel stond er nog een speurtocht, speerwerpen en kogelstoten op het programma.
De eerste avond zit er alweer op.

Dinsdag gaan we weer om 18:00 starten. Dan staan naast het zwemmen ook de onderdelen hordenlopen en tennis op het programma. Ook de brandweer komt nog langs voor een verkoelend spel.
Winnaars


Tijdens de Zwem4daagse Nieuwkoop 2015 zijn er op de slotavond ongeveer 200 ballonnen opgelaten voor de traditionele ballonnenwedstrijd.

Afgelopen weekend zijn de 2 prijswinnaars bekend gemaakt en hebben uit handen van Ruud van Eijk namens de organisatie van de Zwem4daagse, een mooie prijs uitgereikt gekregen.
Zowel de ballon van Marijn Timmermans als van Lois Zandvliet zijn in Duitsland terecht gekomen en hebben een afstand van 500 km afgelegd.

Beide prijswinnaars waren heel blij met de prijzen.
Na de prijsuitreiking hebben beide prijswinnaars, samen met hun ouders, nog een waterpolo wedstrijd van zv de Plas bijgewoond.

Langs deze weg willen we ook nog COOP Rehorst Nieuwveen hartelijk danken voor het sponsoren van de ballonnen.

Zwem4daagse commissie
 
 

Tijdens de Zwem4daagse Nieuwkoop 2014 zijn er op de slotavond ongeveer 250 ballonnen opgelaten voor de traditionele ballonnenwedstrijd. Hoewel de ballonnen in zuidelijke richting leken te vliegen zijn toch de meeste richting de Duitse grens gevlogen.
Afgelopen week zijn de 2 prijswinnaars bekend gemaakt. Niels Bouwma (9 jaar) zijn ballon is in de buurt van Rheden (95 km) gevonden, maar de ballon van Maaike Wisker wist de Duitse grens te overschrijden en kwam terecht in Gemünde am Main (520 km).

Beide kregen uit handen van Ruud van Eijk namens de organisatie van de Zwem4daagse, een mooie prijs uitgereikt. Beide prijswinnaars waren heel blij met de prijzen.

Langs deze weg willen we ook nog COOP Rehorst Nieuwveen hartelijk danken voor het sponsoren van de ballonnen.

Oproep

De datum voor de Zwem4daagse 2015 is ook bekend. U kunt alvast in uw agenda noteren dat het dan plaats vindt van maandag 6 t/m donderdag 9 juli.

Net als ieder ander evenement kan ook de Zwem4daagse Nieuwkoop geen doorgang vinden zonder vrijwilligers. Ieder jaar wordt het moeilijker om weer vrijwilligers op de been te krijgen. Via deze weg willen wij dan ook een oproep doen aan u of u 1 of meerder avonden zou willen helpen.

Ook zijn wij nog op zoek naar iemand die ons 'organisatie team' zou willen versterken.
Op dit moment bestaat dit team uit 4 mensen. Zij zorgen dat van te voren alles bedacht, geregeld en uitgewerkt wordt.
Denk hierbij aan het verzinnen van een thema en de daarbij behorende activiteiten.
Wij werken vanuit een beproefd draaiboek, dus het meeste staat al vast en hoeft niet opnieuw 'uitgevonden' te worden.
Wij komen in aanloop van de Zwem4daagse daarom ook maar een 4 of 5 keer een avond bij elkaar.

Lijkt het u leuk om vrijwilliger te zijn of ons team te versterken, stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk voor meer informatie op www.zvdeplas.nl/zwem4daagse.

IMG 0988Op maandag 14 juni was het weer zover. De jaarlijkse zwem4daagse georganiseerd door z.v. D Plas in samenwerking met zwembad de Wel, kon weer van start gaan. Dit jaar geheel in Jungle stijl.

Bij binnenkomst waande je al helemaal in de jungle, tussen de wilde dieren door moest je naar de kleedruimtes zien te komen. Om 18:05 uur heeft de voorzitter van z.v De Plas, Jan Spanjaard, samen met Irena, één van de jongste deelneemster, met het doorknippen van het startlint, de zwem4daagse 2014 officieel geopend.

Hierna konden de, al vol ongeduld trappelende zwemmers en zwemsters, één voor één het water inspringen.

Met muzikale ondersteuning van discotheek Party Team kon iederen zijn baantjes gaan zwemmen.
Toen de eerste zwemmers het water uit kwamen waren op het veld de spelletjes al in gereedheid gebracht en konden met veel plezier gespeeld worden.

IMG 1002Ook de speurtocht trok de nodige deelnemers. Dat de vragen goed verstopt en toch niet zo gemakkelijk waren, bleek wel uit de nodige vragen waar toch die ene vraag of wat dat ene antwoord was.

Dat het toch uiteindelijk gelukt is om alle kaartjes te vinden en het juiste antwoord op te schrijven, is te zien aan de eerste prijswinnaars.

Mocht je nog niet alle vragen gevonden hebben, geen nood, dinsdag hangen ze er weer, echter wel op een andere plek. Succes!

Op dinsdagavond zijn er weer nieuwe spelletjes en komt ook (onder voorbehoud) de brandweer langs met een spetterend waterspel.

Is het niet gelukt om op maandagavond te starten met het zwemmen, dat is geen enkel probleem. Op dinsdagavond kan je ook nog inschrijven en van start gaan. Je zwemt nu alleen 2 keer de afstand.

Dus doe je nog niet mee, kom dan langs op dinsdagavond. We starten vanaf 18:00 uur.

Hier nog wat foto's van de maandagavond.

IMG 1144Ondanks dat het de gehele dag bewolkt was ging met de avond tijdens de zwem4daagse het zonnetje schijnen. Traditie getrouw komt op dinsdagavond de brandweer van Nieuwkoop de boel wat afkoelen, zo ook deze avond. Nog in de ban van het wk voetbal werden er nu voetbal-spuit-wedstrijden gehouden. Uiteraard hielden de deelnemers het niet droog.

Ook de 'vliegende eekhoorn', een frisbee spel, en het 'waterplassen' werden weer vol overgave gespeeld. En uiteraard de speurtocht was ook weer uitgezet. Voor degene die op de maandag nog niet alles gevonden hadden, konden nu weer opnieuw beginnen, de kaartjes hadden allemaal een andere plek.
IMG 1100Het aantal deelnemers is vanavond gestegen naar een mooi aantal van 281. Dit maakte alles weer tot een gezellige drukte in en om het zwembad.

Op woensdagavond zal het bad van 18:45 tot 19:30 gehalveerd worden voor de deelnemers. Op de andere helft is er namelijk een spel gepland; krokodil rijden. Een behendigheid spel die er makkelijk uit ziet totdat je het zelf moet gaan doen. Schrijf je snel in bij aanvang en je kan het zelf gaan ervaren.

Tot woensdagavond.

Klik hier voor de foto's.

IMG 1215Woensdagavond beloofde een avontuurlijke avond te worden. Op het programma stond een spel genaamd 'Krokodillen rijden'. Deze werd gehouden in het zwembad zelf wat iets geheel nieuw is tijdens de zwem4daagse. Het was spannend zowel voor de deelnemers als voor de organisatie: hoe zou iedereen het vinden.

Om 18:45 werd het aantal banen gehalveerd en werd een parcours van banden, ballen en een loopmat uitgezet door de vrijwilligers van zv de Plas.
Om 19:00 uur precies werd er een aanvang genomen met het 'Krokodillen rijden'.
De bedoeling van het spel is als volgt:
2 deelnemers springen vanaf de kant op een opblaas krokodil en peddelen naar een band waar 2 ballen in liggen. Iedere deelnemer pakt een bal en peddelt met de bal naar een tweede band. Ook hier zit een bal in die ze moeten pakken. Vervolgens gaan ze verder met de ballen en de krokodil naar een in het water liggende loopmat. Hier moet alles overheen naar de andere kant.
IMG 1239Na weer op de kroko geklommen te zijn, gaan ze verder met alles naar een derde band met wederom een bal. Het laatste stukje afleggen naar het einde van het bad met 3 ballen en een krokodil valt helemaal niet mee, maar dan zijn de deelnemers er nog niet. Als laatste moesten de 3 ballen op 3 pionnetjes gelegd worden en dat valt niet mee om dat al watertrappelend te doen. Gelukkig waren er ook slimmeriken die op de krokodil bleven hangen zodat ze 2 handen konden gebruiken.
Al met al een heel leuk spel die heel enthousiast werd ontvangen.
Er waren 3 leeftijdsgroepen die streden om de 2 beschikbare prijzen.

Voor de jongste deelnemers werd de baan iets aangepast zodat ze niet met 3 maar met 1 bal het parcours hoefde af te leggen.

Nu alleen nog de slotavond. We hopen dat deze net zo gezellig wordt.
De spelletjes die voor de woensdagavond gepland stonden, maar vanwege het uitlopen van het 'Krokodillen rijden' niet meer door konden gaan, zullen dan gespeeld kunnen worden.
En uiteraard hoef je nu niet thuis te eten, er zijn overheerlijke 'Jungle Pannenkoeken' te koop in het zwembad.

Tot donderdag!
Klik hier voor meer foto's van het 'Krokodillen rijden'.

IMG 1316En zo zijn we alweer bij de laatste avond aangekomen van de Zwem4daagse 'Jungle' editie. Het was weer gezellig druk en op sommige momenten erg druk in het water. Iedereen moest nog zijn of haar baantjes trekken en eventueel nog een avond inhalen. Ondanks de drukte kon iedereen zijn baantjes zwemmen.

In totaal hebben 283 mensen hun fel begeerte zwem medaille uitgereikt gekregen.

Traditioneel is er op de donderdagavond ook wat extra te eten, dit jaar kon een ieder genieten van de 'Jungle pannenkoeken'. Een hoop mensen hebben ze dan ook goed laten smaken met poedersuiker of stroop.
Om 19:15 was het zover en onze huisspeaker Ferry kon omroepen dat de ballonnen opgehaald konden worden, welke om 19:30 allemaal tegelijk opgelaten werden. Ook de spelletjes werden weer goed bezocht en zo kwamen we richting het einde van de zwem4daagse 2014.
Na afloop werd er nog een 'Jungle taart' overhandigd aan het zwembad personeel als dank voor de gastvrijheid en de medewerking.

IMG 1333Langs deze weg willen wij als organisatie al onze vrijwilligers, medewerkers van zwembad de Wel, onze sponsoren en iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan dit spetterend evenement, heel hartelijk danken en een hele grote pluim geven voor hun inzet en enthousiasme. Zonder jullie lukt het niet om dit evenement te organiseren.
Wilt u zelf ook een bijdrage leveren in de vorm van sponsoring of één of meerdere avonden helpen, laat dan een berichtje achter via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via één van onze sociale media mogelijkheden.

 

Hier de foto's van de laatste dag.

Hartelijk dank voor uw deelname en we hopen u weer te zien in 2015!

Organisatie Zwem4daagse Nieuwkoop
Daisy
Roza
Linda
Dimitri
Ruud

Twitter

Facebook

SFbBox by debt consolidation

Zoeken